2016 SUALTI HOKEYİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Yazar Tarih 7 Haziran 2017

Sualtı Hokeyi 2016 Türkiye Şampiyonları, Deniz Yıldızları ve Bilimsel Yüzme Spor Kulübü

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu 2016 faaliyet takviminde yer alan Sualtı Hokeyi Büyükler Türkiye Şampiyonası, 30 Haziran – 3 Temmuz 2016 tarihlerinde Balıkesir Gençlik Hizmetleri Kapalı Yüzme Havuzu’nda nefes kesen mücadelelere sahne oldu.

Bu yıl Dünya İkinciliği başarısına imza atarak tarihe geçecek bir gururu ülkemize yaşatan sualtı hokeyi branşının Türkiye Şampiyonası’na 15 erkek ve 9 bayan takımında toplam 280 sporcu katıldı.
Şampiyonluk mücadeleleri sonunda erkekler kategorisinde Deniz Yıldızları Spor Kulübü birinci, ODTÜ Spor Kulübü ikinci ve Türk Telekom Spor Kulübü üçüncü, bayanlar kategorisinde Bilimsel Yüzme Spor Kulübü birinci, Buz Yüzme ve Sualtı Sporları Kulübü ikinci, Başkent Su Sporları Kulübü üçüncü oldu.

Federasyon Başkanı Doç. Dr. Şahin ÖZEN, şampiyonaya katılan bütün takımları verdikleri mücadelelerden dolayı tebrik etti. Doç. Dr. Şahin ÖZEN, “Şampiyon olan takımlarımızı ve dereceye giren takımlarımızı yürekten kutluyorum. Sualtı hokeyi branşımız, sporcularımız ve antrenörlerimizin omuzları üzerinde yükselmektedir. Dünyada artık bu spor branşında iddialıyız. Türkiye Şampiyonluğu yarışmalarına uluslararası organizasyonlarda alınacak yeni madalyaların provası olarak bakıyoruz. Her organizasyonda bizlere desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’ne, bu organizasyonda bizlerin yanında olan Balıkesir Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Balıkesir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.